vrijdag 17 februari 2012

Weekend & verf

De pubers hebben de laatste dag school en dan is het weer tijd voor een lekker weekje voorjaarsvakantie.

Lekker beetje uitslapen, leuke dingen doen...
Manlief heeft ook een weekje vrij! We gaan gelukkig niet op wintersport (alleen de reis met gladheid op de weg al..niet echt mijn ding..) maar gewoon lekker thuis genieten!


Wel moet er nog wat geschilderd worden. In onze slaapkamer hebben wij een muur zwart geschilderd en de overige wanden overgeschilderd in ral 9010 (ze waren wit). Maar het lijkt wel iets te "geel/room". Op de kozijnen zit ook ral 9010 maar dat oogt veel frisser.
Dus waarschijnlijk moet dat weer opnieuw..

Verder heb ik in de keuken een klein muurtje tussen twee deuren zwart geschilderd.
(we waren toch bezig met zwart en opeens dacht ik dat het wel leuk zou zijn....)
Nu willen wij eigenlijk die hele muur wel donker schilderen maar twijfelen of zwart niet te hard zal zijn. Nu zag ik op het blog faireunsonge.blogspot.com van Hetty ook een mooie donkere grijze tint. Ik heb haar naar de kleur gevraagd en zij mailde mij de mooie kleur door dus ik denk dat ik daar maar eens een staaltje van ophaal...


Onze woonkeuken ligt op het noorden.
Nu zijn alle wanden veilig licht, maar toch geeft een donkere muur wellicht net iets meer warmte ondanks het noorderlicht.

Het contrast met onze houten keuken met natuurstenen blad lijkt ons wel mooi.

Kleuren kiezen...het blijft toch altijd lastig....
afb. via Pinterest

Fijn weekend en voor wie op vakantie gaat een fijne vakantie!
En voor de carnaval-fans....gezellig carnaval!

x Astrid

7 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Succes met het klussen Kiki...en een kleur kiezen is inderdaad soms erg lastig, door lichtval kan iets er toch anders uitzien dan je zelf in gedachten had.

Een fijne vakantie en een fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

Anoniem zei

Fijne vakantie, Kiki! En veel succes bij het klussen. Kleuren kiezen is altijd moeilijk en word het precies wat je voor ogen had?
Veel succes en plezier!

Lieve groet,
Gerry

Corine(THUIS) zei

Kleuren kiezen is idd lastig, de lichtinval is zo bepalend voor het eindresultaat! Maar voordeel is dat een muur makkelijk weer overgeschilderd kan worden, niks schuren enzo, maar hup erover heen kwasten :) Dus gewoon DOEN en dan zie je wel... Dat houdt het leven ook een beetje spannend hè?! Fijne week met z'n allen THUIS!

faire un songe zei

Flexa kalkmat heeft nog meer mooie grijs tinten gewoon even kijken en je kan A4 tje mee nemen en dan thuis kijken.Kosten geloof ik een euro en die krijg je weer terug als je hem weer netjes terug brengt,

Succes met kiezen

Nancy Blaauwgeers zei

Succes bij het kiezen Kiki. Een voordeel: Als je het niet mooi vind dan kun je het zo weer over doen. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden.
Groetjes en een fijn weekend. Nancy

vosges paris zei

zeker doen als je er zin in hebt ik vind zelf mijn zwarte keuken muur geweldig maar heb ook altijd veel plezier aan het donkergrijs in mijn huiskamer gehad..

zo wie zo leuk om eea af en toe te veranderen .
desiree

Kom Achterom zei

Ha Kiki
wat een gezellige blog heb je zeg! Lekker van alles wat. Ik ben benieuwd wat het gaat worden hoor! Ik ga je in ieder geval volgen!
fijne dag
Yolanda